Wiiiiiee!

Ännu en dag på Lövsta avklarad! Jag älskar att vara där, så gulliga människor och hästar, fint.. Allt är perfekt! Verkligen roligt att vara där!

Har pysslat och grejat lite i stallet idag. När dagen var slut, hängde jag med en av tjejerna in i ridhuset. Hon skulle rida sin häst och jag tycker det är roligt att se på när andra rider, alltid kan man lära sig nått eller få lite inspiration! Men när hon var klar skrittade hon bort till mig och frågade om jag ville rida. Haha jag blev helt ställd och sa nej, herregud!. Tillslut fick hon upp mig även fast jag protesterade och talade om att jag inte kan rida. Var superkul att äntligen få sitta upp ca ett år efter skadan!! Känner mig helt lyrisk nu!

Måndag

Tillbaka efter några spända och jobbiga dagar. Har varit lite nere senaste dagarna, men nu funkar jag bättre! Hugo fick besök av hovslagaren. Fanns ju ingenting att ta eftersom han blev så hårt verkad i Tyskland men han fick fötterna lite filade i alla fall. Lika bra att låta honom kollas när hovis ändå är på plats för att verka de andra hästarna. Han är så himla go min fina häst.

Imorgon drar jag till mitt förrförra stall för att titta på stallvärdens 2-åring. Det är superkul att se jämnåriga till Hugo tycker jag. Superspännande! Roligt att träffa matten också såklart. Hon planerar att sitta på honom i höst. Kan säga att jag och Hugo kommer nog inte ta sig så långt som de, i alla fall inte så snabbt. Han ska få växa i sin stora kropp bättre och stabilisera sig tänkte jag. Sen kan det mycket väl hända att jag får ryck då och då och ber någon slänga upp mig barbacka på honom. Skulle inte förvåna mig om jag fick för mig att hoppa upp själv ute i hagen någon dag heller. Hehe


Morbror Gustafs och min outfit på sommaren. Såhär red jag ofta under sommaren. Här hade jag i alla fall grimma och grimskaft, ibland hade jag inte ens det. Och Gurra som kunde få tokryck ibland..

Naturligtvis

Lät det konstigt att jag inte använder varken schampoo eller deodorant? Svaret är helt naturligt.

Googla no poo så hittar ni massor! Rekommenderar alla att prova, det gör stor positiv skillnad. Ni kommer inte att bli besvikna. Själv Gör jag bikarbonat+honungstvätt eller ägg+bikarbonat+honungstvätt, eftersköljer alltid med äppelcidervinägervatten med lite upplöst honung i. I duschen använder jag mig utav en bodyscrub som även fungerar som bodylotion. Den innehåller olivolja och strösocker. Efter jag har duschat sätter jag på mig min "deo" som jag gjort utav kokosfett, bikarbonat och majsstärkelse.

Som sagt, det finns massvis med info, kolla FB och googla. Det är så otroligt skönt att slippa alla äckliga kemikalier tycker jag. Förstår inte varför jag inte fått reda på det tidigare!

Novabett



Hugo fick igår prova sin morbrors gamla bridongbett. När jag sedan kom hem från stallet hade novabettet jag köpt landat i brevlådan. Jag har inte tidigare använt novabett så det blir spännande att testa. Har någon av er testat novabett tidigare?

No poo



Om jag säger att jag inte använder schampoo, vad säger ni då?

Jag använder inte duschtvål.
Jag använder inte deodorant.
Jag använder inte hudkräm.

Vad tänker ni nu?

Första gången

Wii, jag får så mycket energi av att vara i stallet!

Idag mockade jag lite som vanligt. Har ju världens bästa stallvärdar så det hjälper jag dem mer än gärna med. Satte också på tömkörningsgjord för första gången och började med lite intro för tömkörning. Det gick superbra, han är så snäll min lilla häst. Satte också på honom senskydden, de passade perfekt! Efter det fick han komma in i boxen och så fick han på sig träns! Första gången även det, han tuggade lite men lugnade sig väldigt snabbt och verkade inte speciellt brydd. Så stolt, han är så cool!


Duktig häst va?

Deutsche Reiterliche Vereinigung e.V. (FN)



Idag har jag pratat med tyska ridsportförbundet. Det är de som ska registrera mig som ägare samt ge honom hans namn. Är det någon som har tips på namn så är ni välkomna att ge förslag. Jag har redan nu ett som det förmodligen blir men kommer nån med något ännu bättre så är det inte omöjligt att jag ändrar mig. Har dock som krav att namnet måste börja på H eftersom pappa är Hohenzollern och så vill jag att det ska innehålla Hugo eller att han ska kunna få smeknamnet Hugo.

Jag håller mitt tilltänkta namn för mig själv än så länge men det är fritt fram för er att komma med en massa bra förslag!



Benskydd i plast

Jag har ju fått hem mina Veredusskydd, ett par Pro Classic av den äldre modellen. Nu har jag gjort rent dem ordentligt men vill gärna putsa upp plasten på utsidan. Är det någon som har tips för att få skydden riktigt blanka och fina på utsidan?


Hört att vissa använder pälsglans, kanske borde köra med lite TIB?

Uppe med tuppen

Mja, nästan i alla fall. Uppe med Duffy. Varje morgon vaknar jag av att han anfaller mig. Han hoppar på mig, biter mig i näsan och öronen, nockar mig, drar mig i håret.. Schysst kamphund va? Hans favoritsätt att väcka mig på. Jag förstår verkligen inte hur man kan vara så pigg på morgonen? Jag är en zombie till klockan 12, minst!


Jäkla snorunge <3

Idag bär det i alla fall av mot stallet! Äntligen, har inte varit där sedan i förrgår. Tänkte prova nya Veredusskydden och sätta på tömkörningsgjorden, får se vad han säger om det.

Var tog dagen vägen?

Idag har tiden bara sprungit förbi. Hasade mig upp ur sängen vid 10 och åt en lååång frukost. Därefter sölade jag mest omkring och helt plötsligt var klockan halv tre! Fixade iordning mig lite snabbt och därefter åkte jag och Duffy iväg till Linnea. Vi spanade in hennes nya lägenhet, fikade och pratade en massa.

Det är så roligt att träffa henne, men det blir tyvärr inte så ofta som jag skulle önska. Vi lärde känna varandra när vi började samma klass i gymnasiet. Det är riktigt roligt med Linnea, det känns verkligen som om vi känt varandra hela livet. Härligt med sådana vänner!



Jag har köpt ett par Veredus Pro Classic, alltså den gamla modellen, begagnat. En uppsättning bruna i stl L. Fick hem dem idag och det var riktigt fina!

Heldag i stallet

Vid elva åkte jag hemifrån och begav mig mot stallet. Väl där satte jag igång att mocka ligghallen. Hann inte med att mocka så mycket innan det var dags att åka iväg med stallvärden+dotter+bekanta till ännu en bekant som håller på att starta upp en hästverksamhet. Hon har andalusier och PRE så det var kul att se lite annorlunda hästar, inte bara "vanliga" halvblod. Kan inte säga att jag är superimponerad av PRE:er, jag tycker inte att de är så väldigt speciella som en del verkar tycka. Däremot blev jag lite kär en otroligt blyg och försiktig fux! Så himla gullig häst! Han var tydligen väldigt välskolad och jag tror han är riktigt läcker "in action", snygg modell.

När vi sedan var tillbaka på gården mockade jag klart ligghallen. Hugo fick under tiden stå inne i en av boxarna och lufta pälsen. Brukar ta in honom och låta honom äta lite extra hösilage när jag är i stallet, han är ju så tunn i nuläget.


Ingen stallvistelse idag

Nä, idag måste jag hålla mig hemma från stallet. Jag avskyr de dagar jag inte åker till stallet, kanske ska fråga om man får hyra en box och flytta in?

Ikväll blir det middag med vänner till familjen, de ville fira min födelsedag. Som i och för sig var förra året, men ändå haha. Trevligt med lite folk på middag hur som helst.


Här är jag 12 år tror jag, tillsammans med min ridlägerhäst Colorado. Jag älskade att åka på ridläger! Eftersom mina föräldrar inte tycker om hästar eller vill att jag ska hålla på med hästar, fick jag aldrig någon häst av dem. Därför var det så roligt att vara på ridläger och få hålla på med hästarna en hel vecka i sträck!

Snälla, använd skor med stålhätta!

Jag blev så upprörd nyss när jag läste på Dressyrmupparnas blogg om rädslor. En del var vettigt skrivet men i sista stycket stod det "Att det påvisas att det vore ren galenskap att inte ha stålhetta". Eftersom jag blivit trampad med skor med stålhätta på och trots det fått en allvarlig och svårläkt krosskada som förändrat min fot för alltid, reagerade jag starkt på det. Att vistas bland hästar i skor utan stålhätta är vansinne! (Och ja, det har jag gjort tidigare. Aldrig mer säger jag nu.)


Jag behöver nog inte tala om vilken fot som är skadad. Den här bilden är tagen ca 3 månader efter olyckan. Som ni ser är hela benet påverkat, betydligt mer muskelfattigt och blodcirkulationen fungerar inte som den ska. Foten är även svullen och tårna nuddar inte ens marken.

My little Pony

Var som vanligt ute hos Hugo idag, med mig hade jag pappa och moster. Pappa har inte sett honom i sverige, bara i Tyskland några gånger. Dessvärre var ena stallvärden där så han och pappa blev stående ute, de pratade typ en timme.. Medan de snackade fick Hugo stå inne och äta samt lufta pälsen med moster, själv mockade jag boxarna.

Åh vad jag älskar min lilla häst, han är så mysig!


Det här fotot togs för ca 4 veckor sedan. Sedan dess har han vuxit ikapp med framdelen, och därefter dragit iväg med bakdelen igen. Han är längre i kroppen och lite grövre nu. Halsen känns också längre.

ADD

"Fick nyligen en ADD diagnos som förändrade mitt liv.

Jag är man och över 40 år gammal. Jag har ett fast jobb och har en magisterexamen från universitet. Ingen i min omgivning, förutom möjligen min nuvarande sambo kunde ana att det var så det stod till med mig. Jag har ju själv alltid förstått att det var något som gjorde mig annorlunda än andra. Men jag har inte förstått vad!
Under hela min skolgång har det känts som om jag fått jobba oerhört hårt för att nå resultat. När det räckte för andra att delta på lektionen så fick jag tillbringa många plågsamma timmar (ibland dagar) för att "trycka in" kunskap så att jag skulle kunna komma ihåg den så länge så att jag kunde uppnå ett godkänt resultat. Det var också precis så långt jag nådde. Gick ut grundskolan med 3.0 i betyg (motsvarar G idag) och likadant var det på gymnasiet. Men jag jobbade mer och la mer tid på skolan än de elever som gick ut med högsta betyg. Jag hade min egen förklaring till det hela. Helt enkelt att jag var mycket mindre intelligent än alla andra. Att söka hjälp var detsamma som att skriva på ett papper att "jag är dum i huvudet". Det gick inte!

Det har alltid känts som om tankarna i huvudet snurrar allt fortare och fortare. De associeras till nya tankar som slåss samman med de gamla och ökar på kaoset i huvudet. Att kontrollera dem, eller hålla endast en tanke, kvar har varit omöjligt. Jag trodde att det var normalt, men att det bara var jag som inte kunde handskas med detta virr-varr i huvudet. Jag dagdrömde mig bort, fantiserade och hade svårt att skilja på verklighet och dröm. Att prata med mig när det hände något runt omkring var dömt att misslyckas. Koncentrationen gled från det ena till det andra snabbare än jag hann med. All energi gick åt till att komma ihåg de mest vardagliga sakerna och omgivningen fick ta ansvar för att komma ihåg åt mig. Jag har lätt för årtal, men glömmer i stort sett allt annat. Förlägger saker ständigt etc etc...

När diagnosen fastställdes fick jag ritalin utskriven och började ta den i minimal dos. Skillnaden infann sig på mindre än 24 timmar. En tankefokus som jag inte trodde var möjlig fanns plötsligt där. En känsla av 100 % närvaro och en möjlighet att välja vilka intryck som jag skulle låta påverka mig. Det var överväldigande!

I samband med detta så började också min förståelse för vad jag gjort genom åren gå upp för mig. Hur jag oförstående sårat människor i min omgivning och jakt på "själv-medicinering". En väldigt tuff period i mitt liv startade. Det handlade om att förklara för alla. Lägga korten på bordet och inse att man inte är den person man alltid trott.

Men nu "lever" jag och är ärlig, både mot mig själv och min omgivning! Självkänslan börjar byggas upp och rädslan att inte duga försvinna. Livet har förändrats!
"

Hittade det här som någon skrivit i ett forum. Jag känner igen mig så väl. Min psykolog som jag går hos har gjort ett första ADD/ADHD test på mig och hon har skickat vidare mig till en enhet som ska ställa en eventuell ADD diagnos.

ADD är likt ADHD men skillnaden är väl (om jag förstått rätt) att man inte är hyperaktiv när man har ADD. Jag är inte hyperaktiv eller "konstig" på något sätt. På utsidan är jag en helt vanlig tjej, jag har gott om kompisar och har ju mina intressen dans, hundar och hästar. Jag har mer eller mindre alltid hatat skolan. Har aldrig haft några extrema problem som dyslexi etc men speciellt matten har varit svårt för mig. Jag ser liksom inte samband och samhörigheter, vilket är viktigt i matte. Att koncentrera sig och faktiskt lära in, att få in sakerna i huvudet, har varit mitt allra största problem och riktigt riktigt jobbigt. Många gånger har jag fått höra "men koncentrera dig nu!!" och "du pluggar för lite". Det har alltid varit tjat om att plugga och jobba hårdare, koncentrera mig ordentligt. Ofta när jag pluggat har jag läst en sida 50 ggr men när jag påbörjar den 51:a gången minns jag ändå ingenting av det. Jag har gått ut skolan med ca hälften G, hälften VG och några få MVG.

Det ska bli skönt men samtidigt väldigt läskigt att utredas.


Många många timmar fick jag sitta och trycka in det jag skulle lära mig. Jag blev fort dödstrött i huvudet och i pauserna vilade jag eller ställde mig och pysslade med något annat. Att vara i garaget med pappa och fixa var skön avkoppling.

Torsdag

Idag är jag riktigt trött och seg. Väcktes av Duffy vid 8 men orkade inte gå upp förrän vid 10. Har i alla fall ätit frulle och så nu. Är det fler än jag som älskar att sitta och äta frukost lääääänge? Jag kan bli sittande hur länge som helst, fixa en macka (vilket oftast tar mig drygt 35 minuter eftersom jag är pedantisk när det gäller smörgåsar) och läsa tidningen! Så skönt att kunna sega på morgonen tycker jag.

Just det.. Jag ska ju börja praktisera (arbetsträna) så snart som möjligt. Hon som hjälper mig med praktikplats har fått kontakt med ett toppenställe dit vi ska nästa vecka på möte. Till att börja med ska jag få vara där på prov en vecka för att de ska se att jag funkar där, och givetvis så att jag ska få känna på om jag trivs. Jag är så himla nervös, jag kommer gå under om de inte vill ha mig efter provveckan. Det här stället är verkligen en enorm chans för mig och jag tror att jag kan få lära mig massor! Vill inte avslöja något än men några ledtrådar kan ni väl få..
  • Det ligger någonstans mellan Uppsala och Stockholm, ca 40 min hemifrån mig.
  • OS, VM mm.
  • Hästar
  • Dressyr
Mer än så säger jag inte. Någon som har en gissning vad det kan vara för ställe?

Mina favoriter

Precis som de allra flesta har också jag favoritbloggar! De är helt klart värda att tipsa om tycker jag.

Mina favvisar i den ordning jag oftast kollar dem:
1. Dressyrsnack är en helt, i mina ögon, perfekt blogg! Hästar, utrustning, dressyr, humor, you name it!
2. Dressyrmupparna, förstår egentligen inte varför jag går in där så ofta. Ska jag vara ärlig tycker jag att den är ganska barnslig, inte så välskriven, tråkig och ointressant. På något sätt har jag ju uppenbarligen fastnat där, så någonting rätt gör de. Det jag gillar är att de skriver en del om utrustning, det ger mig inspiration!
3. TLOP står för Two Lives One Passion, alltså unga tjejer som skriver om hästar. Speciellt den ena tjejens inlägg är intressanta, tack vare hennes ena häst. Den hästen är en Hannoveranare (mina favorithästar..). Ett fuxsto som är vackert!
4. Livet med Ella halkade jag in på en gång via google. En tjej någonstans uppe i norrland som har skrivit om sig och hennes häst Ella. Ella finns tyvärr inte mer så nu följer jag slaviskt hennes jakt på en ny häst!
5. Jeanette heter en tjej som har en intressant blogg. Hon står för sina åsikter och diskuterar gärna, dagens ämne brukar vara intressanta tycker jag. Hennes häst är riktigt snygg, tycker t o m jag som vanligtvis inte gillar bruna hästar. Helt klart läsvärd blogg!


Kommentarer

Jag måste säga att jag tycker ni är lite dåliga med att kommentera! Kom igen nu alla läsare :) Är det något ni vill ha mer om, jag ska ändra på eller skriva mer om?


En bild från uppfödarna på Hugo som bebis. Föl är så himla gulliga.

Shopaholic

Idag var jag iväg till Hööks en sväng. De har rea så jag tänkte bara kika lite, såklart kom jag ut med lite för mycket. Hööks är inte min favoritaffär direkt men vissa grejer funkar bra tycker jag, vissa sadeltvålar, borstar, nån grimma.. Det är trist att det är så usel kvalitet på väldigt många av deras grejer. Att köpa ett träns för, vi säger 600 kr, som är lite felsytt (snett typ), torrt och stelt tycker inte jag känns värt alls. 600 kr är ganska mycket pengar för mig, speciellt i nuläget eftersom jag gör praktik och inte får så mycket pengar varje månad. Då sparar jag hellre ihop till ett träns som är några hundralappar dyrare och får bättre kvalitet. Ett träns som håller längre betyder mer för mig. Jag älskar kvalitet och klassisk stil, sådant som håller länge.

Nåväl, jag måste börja ta det lugnt med shoppingen, även fast jag köper en hel del second hand så blir det ändå lite för mycket för min just nu extremt tajta budget. Hugo är ju inte ens ridbar ännu haha. Men den som väntar på något gott.. Tror han kommer bli riktigt fin, tänker mig att han kommer vara riktigt läcker när han kommer upp i fem års-åldern!


Så söt min lilla häst, om fem dagar är han 21 månader.

Den fula ankungen



Vad tycks?

RSS 2.0