Tävling igen

Jag är med och tävlar om ett schabrak från Mia's hos http://malinolssons.wordpress.com.

Min drömoutfit tänker jag mig på Hugo brunt OS München träns, brun equipe dressyrsadel, ett dressyrschabrak med runt hörn i marinblått med gul passpoal. Till det marinblåa fleecelindor från Mia's och svarta fårskinnsfodrade eskadronboots. Supersnyggt på Hugo som ju är fux!

Själv skulle jag ha svarta ridbyxor, marinblå v-ringad tröja och vit skjorta. Svarta Königs Sir, svarta Roeckl-handskar och svart back on track hjälm. Sjukt nice outfit, vi skulle vara så snygga!



Bloppis

Kör igång med lite bloppis här, passa på att göra fynd! Är du intresserad eller har frågor om något, lämna en kommentar. Köparen står för frakten.


Wembley Ridstövlar i konstläder. Storlek 38, vida skaft. Rätt slitna men fullt användbara! 50:-


Höga Kusten-stövlar i fint skick. Lite slitna på kantbandet på insidan av skaftet, alltså det som ligger mot hästen när man rider. Omsulade och omklackade en gång. Stl. 41, normala skaft. 250:-


Läderridstövlar med dragkedja+resår på baksidan. Endast använda några få gånger. Tagit bort strassdekoration uppe på skaftet, detta syns mest när man tittar närmre. Stl 40 (märkta 39 men stora i storleken), skaftvidd på bredaste stället: 35 cm, höjd insida utan klack: 44 cm, höjd utsida utan klack: 50 cm. 450:-


Säkerhetsväst Air o Wear med BETA märkning. Stl. child large. 100:-


Ljusblå vinterjacka i fint skick. Kortare modell med korta dragkedjor i sidorna. Stl 34/36. 100:-


Gråa fleecelindor med mörkare grå döskallar på. 30:-


Blå-rutiga fleecelindor. 30:-


Svarta ridhandskar. Stl 6 (?). 20:-


Cavallo läderridstövlar i mycket fint skick. Färgslitning på insidan av skaften som det ju blir vid ridning, dock hela och fina. Stl 39, skafthöjd utsida utan klack: 49 cm, skaftvidd: 31 cm. 650:-

Först till kvarn!!

Skön musik

Nån mer än jag som lyssnat på Johan Alander ett tag? Minns när jag var sisådär 15-16, då gick hans låtar på repeat. Alla tyckte jag var knasig som lyssnade på "sån" musik, ingenting för en fin flicka.. Hur allt började minns jag inte riktigt, men har för mig att jag lyssnade en del på Norlie också i samma veva. Nu går ju Norlies låt Tröjan du hatar på radio.

I alla fall, det startade med Sober


.. och lite fler låtar såklart.

Lite Ismen också


.. m fl.

08 (?) kördes den här, säkert flera av er som känner igen den:



Letade runt lite nu och har lyssnat på några, än så länge har jag två favoriter




Så sjukt fina låtar. Sen jag började äta antidepressiva har jag inte haft så lätt för att gråta längre men det är svårt att hålla tillbaka alla tårar när jag lyssnar på de två sista.

Tävlar..

om Horsewaretäcke.

http://lamiamichelle.se/?p=3593


trööööötttttt

Helt slut, började dagen med dressyrträning för Louise Nathorst. Jättekul att se lite olika hästar! Därefter iväg till Lövsta, putsade av lite grejer och plockade ur skåpet som var med till Ledingenäs. Sen buffé på Henkes i Upplands Väsby och sen tillbaka till stallet igen. Fixade en massa med hästarna som vanligt och städade också lite. När vi var klara bar det av direkt till Stockholm Ridsport, köpte en Golden Stripe filt! Därefter bort till Sätuna, norr om Uppsala, och där hjälpte jag till att lasta på Nisse. Åkte bort till Akademistallet där Nisse skulle dressyrtränas och sen tillslut hem. Jag är sååååå trött.

För er som är friska och "normala" låter det kanske som en vanlig dag men för mig som varit sjukskriven nästan ett helt år är det väldigt mycket. Egentligen ska jag inte ha mycket aktiviteter och så pressat schema, men jag kan inte låta bli när jag får chansen att göra så mycket roliga saker.


En sån här filt! Bilden är lånad från reitsport.blogg.se. Jag skulle SÅ gärna vilja ha en i original också..

Utredning

Idag har jag varit på möte inför min ADD-utredning. Kändes rätt onödigt, det mesta kände jag igen mig i, det kändes liksom "ja vadå, det är väl självklart!?". För en person utan ADD är det kanske inte självklart däremot. Folk pratar om att det ska vara skönt att få en diagnos, just nu har jag bara känslan av att det blir ett kvitto på att jag faktiskt är knäpp och dum i huvudet på riktigt. Jag hoppas i alla fall att det kommer någonting bra ur det hela, att jag kanske kan få hjälp med fokus och att kunna vara mer uppmärksam.

Blev lite rörigt inlägg nu kanske men kände bara att jag behövde skriva av mig lite. Har jag några läsare med ADD eller som kanske har någon vän/släkting/närstående med diagnosen? Vet ni andra vad det är för något, vad har ni för syn på ADD?

Bukefalos.de

Bukefalos.com är en toppensida tycker jag! Finns allt från nyheter till fakta till diskussionsforum till annonser. Jag har hittat den tyska motsvarigheten till buke, nämligen reitforum.de! Nu ska här lusläsas!




VS    

Det där med färgmatchning och fuxar

Ni som har fuxar vet säkert hur krångligt det ibland kan vara att matcha färger. För mig är det big no no att sätta på en fux babyblått, rosa och lila. Såklart är det individuellt vad man tycker är snyggt och inte. T ex tycker jag att rätt färg av rött kan vara ganska snyggt. Ett exempel är där Dressyrmupparnas Linn har rött på sin fux. Även orange som TLOP:s Matilda Holmström har på sin fux är läckert. Svart och olika nyanser av blått, grönt, brunt och beige är snyggt det med tycker jag.


Sommar, Gurra och jag i vitt! Faktiskt så tycker jag att det blir rätt stor skillnad mellan att rida i vita kläder och färgade, det blir något svalare.


Hugo i vitt! (jag dör av skratt när jag tittar på mig haha)


Hugo i latte/mocca/meige.

Rundsytt



Jag har aldrig varit särskilt inne på rundsydda träns och detaljer. Nu, typ 7 år senare, har jag insett att jag just blivit tokförälskad i Otto Schumachers München trense. Vad har det tagit åt mig? Självklart ska det vara brunt!!


Var bara tvungen


Han börjar bli så stoooor ju min lilla tvååring, var bara tvungen att lägga på sadel och se vad han tyckte. Inga problem alls! Spände gjorden ordentligt, ruckade på sadeln hoppade, hängde, gick omkring, backade, snurrade, flaxade med kåporna och stropparna.. Åh vad duktig pålle, stolt matte!

Oseriöst!

Skulle åkt iväg och hämtat ett nytt släp imorgon, vid kontakt idag fick jag reda på att säljaren låtit någon annan bjuda över. Blir därför ingenting! Så oseriöst när man kommit överens om ett pris och att man ska komma och hämta etc. och så har denne nu låtit någon annan bjuda över..

Nä fy vad irriterad jag är!

Svar

Svar på en kommentar från Noomie:
Jag funderar starkt på att köpa ett faktiskt! Men ah, ska vänta till ekonomin tillåter bara, haha. Du får jättegärna berätta hur det var att rida på sen :D

Kan inte komma in på din blogg, står att jag måste ha lösenord, så jag svarar här! Ska återkomma när jag ridit på det. Lär ju dock ta ett tag med tanke på att Hugo fyller 2 år i april och alltså inte är inriden ännu! :P

Uteritt

Idag kom jag till praktiken redan på förmiddagen. Red ut en sväng med en tjej, sedan hem och så tog vi nya hästar. Sista rundan på en av mina favvisar Electra var superkul! Tog en lite längre galopp och det var lite krut i hästarna eftersom det är så kallt. Electra är tydligen lite slow om jag förstod det rätt men nog var det fart i henne idag i alla fall! Hon tyckte det var superkul och hoppade och bockade några gånger. Jag hamnade på halsen men lyckades ta mig tillbaka till sadeln i alla fall, tur det. Gillar inte att ramla av plus att det hade varit rätt pinsamt med tanke på att jag är rätt ny.

Det är helt fantastisk att få vara på Lövsta, alla är så snälla och trevliga. Hästarna är supergulliga och väluppfostrade. Sen är det ju fint också! Gå in på hemsidan och kolla, ni som inte varit där, det finns en hel del bilder. Vill aldrig därifrån!

Mycket nu!

Som ni säkert förstått av uppdateringen så har jag en del för mig just nu. Framför allt är jag dödstrött hela tiden. Har lite svårt med mat och så är det ju mycket nytt i och med Lövsta.

Har också satt igång och börjat rida igen! Rider dels min stallvärds hingst och så har jag fått rida lite på Lövsta också. Idag har jag bl a ridit Carex! Eller ridit och ridit, skrittat och travat lite hehe.. Min tid som skadad har tagit allt vad muskler och balans heter, kan inte ens sitta ner stilla längre. Armar, ben, fötter, händer och huvud flaxar omkring, ja för att inte tala om de meter jag flyger upp ur sadeln i trav och galopp. Löjligt!!


Stackars Carex som fick släpa på mig idag!

RSS 2.0